Advokatas Algirdas Bauža

Advokatas Klaipėdoje

Temos

Išlikti žmogumi – sunkus išbandymas

Apie savo praeitį nenoriu atsiminti nieko. Tai buvo tikra nesąmonė. Nesidairau atgal, žiūriu į priekį, nes ten visa amžinybė. Praėjo diena ir tapau artimesnis Viešpačiui Dievui.

Kodėl mes gyvename? Ilgą laiką negalėjau atsakyti į šį klausimą. Buvau apsvaigęs, gėriau, lipau per kitų galvas, tvirtinau, kad aš esu svarbiausias. Ar dėl to tapau laimingas? Tikrai ne. Daug kartų kristi, šliaužti teko, kol suvokiau, kad tikroji gyvenimo prasmė – mylėti. Tai reiškia – ne kaupti, bet atiduoti, ne saugoti save, bet aukotis. Labai paprasta schema.

Visi nori laimės, sveikatos, meilės, turtų. Deja, dažniausiai nesupranta patys, kas jiems gerai. Pažįstu labai daug turtingų žmonių ir visi jie vienodai nelaimingi. Prieš statant gėles į vazą, reikia ją išplauti. Taip ir mums pirmiausia reikia vidumi apsivalyti. Kai Šventoji Dvasia nužengia į mūsų vidų, mums gera ir be jokių pinigų. Eini namo su pilna pinigine, kažkas patykojo, per galvą vožtelėjo ir atėmė visus pinigus. O Šventosios Dvasios iš širdies niekas atimti negali.

Kai numirsiu, man nereikia prašmatnaus karsto, gėlių, man tereikia, kad už mane žmonės melstųsi, nes gyvenau visokį gyvenimą.

– Piotras Mamonovas –

http://bauza.lt/

#advokatas